Hoeveel kost MaakeenPraatje?

Kijk op de prijzenpagina voor onze laatste aanbiedingen.

 Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

  1. Ga naar onze prijzenpagina en klik op het pakket van je voorkeur.
  2. Vul uw gegevens en eventueel uw kortingscode in. Klik daarna op de knop ‘nu afrekenen’. Je gaat vervolgens naar de betaalpagina.
  3. Selecteer uw betaalmethode en volg de stappen.
  4. Als de betaling succesvol is voltooid ontvang je binnen een dag een e-mail met de bevestiging van uw bestelling.

Welke betaalmethodes kan ik gebruiken?

Betalen kan met:

  • Ideal
  • Paypal
  • Overboeking
  • Sepa incasso

Wat gebeurt er nadat ik matches heb gekocht?

Nadat je de bestelling en betaling hebt afgerond ontvang je binnen 24 uur een e-mail met daarin je aankoopbewijs. We gaan vervolgens voor je op zoek naar een match. Zodra we een match hebben gevonden krijg je een e-mail met daarin een uitnodiging om een tijd te prikken voor een belafspraak.

Hoe lang duurt het voordat ik word gematched?

Dat verschilt en hangt af van je locatie en profiel. Soms vinden we binnen een dag iemand en soms kan het langer duren.

Ik heb me bedacht. Kan ik mijn aankoopbedrag terugkrijgen?

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je de dienst hebt gekocht. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Kan ik het aankoopbedrag voor mijn ongebruikte matches terugkrijgen?

Ja. Je kunt op ieder moment het aankoopbedrag van je ongebruikte matches terugkrijgen door een mailtje te sturen naar info@maakeenpraatje.nl. We zullen dan binnen 14 dagen het deel van je aankoopbedrag van het aantal matches dat je nog tegoed hebt terugbetalen met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd. Hier zullen geen kosten voor in rekening worden gebracht.

Op welk moment wordt er een match van mijn account afgeschreven?

Zodra er een succesvolle telefoonverbinding tussen jou en je match is bewerkstelligd via het telefoonsysteem van MaakeenPraatje.

Hoe gaat een belafspraak in zijn werk?

Klik hier voor een uitleg over hoe een belafspraak werkt

Hoe vaak mogen ik en mijn match met elkaar bellen via MaakeenPraatje?

Zo vaak als jij en je match willen. Extra belafspraken zijn gratis.

Wanneer mogen ik en mijn match contactgegevens uitwisselen?

Zo snel als u en uw match willen. Als u meteen een goed gevoel heeft bij iemand kan dat zelfs tijdens het eerste gesprek zijn, maar meestal vinden mensen het prettig om dit tijdens het tweede of derde gesprek te doen. Neemt u vooral rustig de tijd, extra belafspraken zijn immers gratis.

Voor welke leeftijd is MaakeenPraatje?

De meeste leden zijn tussen de 55 en de 85 jaar. Ben je veel jonger en heb je interesse, stuur dan een mail naar info@maakeenpraatje.nl.

Komt mijn match mijn telefoonnummer of adres te weten?

Nee. MaakeenPraatje is veilig en uw privacy is gewaarborgd. Het enige wat uw match komt te weten is of je man of vrouw bent en je voornaam. Bij een telefoonafspraak belt het systeem namens het telefoonnummer van MaakeenPraatje, dus ook uw telefoonnummer blijft geheim.

Hoeveel tijd kost MaakeenPraatje?

Ongeveer een half uur per week.

Is het betalen veilig?

Ja. Voor de betalingen werken we samen met Mollie, een Nederlands bedrijf dat niets anders doet dan het verzorgen van veilige internetbetalingen. U bent dus in goede handen!

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Ja, alle prijzen vermeld op de website zijn inclusief BTW.

Zijn mijn persoonsgegevens veilig?

Ja. Lees hier ons privacybeleid.

Wat als ik de persoon aan de telefoon niet leuk vind?

– Beleefde optie: Je maakt het gesprek af. Nadat het systeem heeft opgehangen geef je in de e-mail aan dat je niet meer met deze persoon wilt praten.
– Snelle optie: Je hangt de telefoon op. Daarna geef je via de link in de e-mail aan niet meer met deze persoon te willen praten.

Krijg ik een gratis nieuwe match als het niet klikte?

Nee. Maakeenpraatje heeft geen invloed op de mate waarop twee personen een klik met elkaar hebben. Wel matchen we vaak goed: bij meer dan 90% van onze matches willen beide personen een tweede belafspraak met elkaar.

Wat als het niet klikt met de persoon met wie jullie me hebben gekoppeld?

Nog een match proberen. De beste strategie om iemand te vinden met wie het klikt is om veel verschillende mensen te spreken.

Wat als ik ontevreden ben of een klacht heb?

Ben je ontevreden over onze service? Dan willen we dat graag oplossen! Bel ons op 020 717 3338 of mail naar info@maakeenpraatje.nl en we kijken meteen wat we kunnen doen.

Heb je een klacht over ons product of onze dienstverlening? Vul het klachtenformulier in en we zullen je een ontvangstbevestiging van je klacht sturen. Uiterlijk binnen 14 dagen komen we dan met een inhoudelijke reactie. Ben je niet tevreden met de afhandeling van je klacht? Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Tevens kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

 Waarom denken jullie mij met iemand te kunnen matchen?

Het is nog nooit iemand gelukt om met zekerheid te voorspellen of twee mensen bij elkaar passen of niet. Met wie u een klik heeft hangt grotendeels van toeval af. MaakeenPraatje helpt het toeval door u met mensen gesprek te laten gaan. Daarbij gebruiken we uw locatie, uw interesses en een vleugje onderbuikgevoel als leidraad. Het resultaat is dat bij meer dan 90% van de matches beide personen een tweede belafspraak willen met elkaar.

Waarom heeft MaakeenPraatje geen profielen van leden?

De enige manier om uit te vinden of het klikt is om daadwerkelijk met iemand te praten. Hoewel profielen bekijken leuk kan zijn, is het niet de snelste manier om in gesprek te raken met mensen.

Hebben jullie nog tips?

Kijk eens op ons blog over vriendschappen en praatjes maken.