Hoe kan ik mij aanmelden?

Ga via onze ‘aanmeld’ knop naar de inschrijving, vul je gegevens in en volg de stappen. Je gaat vervolgens naar de betaalpagina. De eerste maand is gratis maar er wordt je al wel gevraagd een machtiging af tegeven voor na die gratis proefmaand. Als je in die proefmaand opzegt wordt deze machtiging teniet gedaan. Als de betaling (machtiging) succesvol is voltooid ontvang je binnen een dag een e-mail met de bevestiging van jouw aanmelding.

Wat gebeurt er nadat ik mij heb aangemeld?

Nadat je de bestelling (en betaling) hebt afgerond ontvang je binnen 24 uur een e-mail met daarin je aanmelding. We gaan vervolgens voor je op zoek naar een match. Zodra we een match hebben gevonden krijg je een e-mail met daarin een uitnodiging om een tijd te prikken voor een belafspraak.

Hoe lang duurt het voordat ik word gematcht?

Dat verschilt en hangt af van je locatie en profiel. Soms vinden we binnen een dag iemand en soms kan het langer duren.

Hoe gaat een belafspraak in zijn werk?

Klik hier voor een uitleg over hoe een belafspraak werkt

Hoe vaak mogen ik en mijn match met elkaar bellen via Maak een Praatje?

Zo vaak als jij en je match willen. Extra belafspraken via Maak een Praatje zijn gratis.

Wanneer mogen ik en mijn match contactgegevens uitwisselen?

Zo snel als jij en je match dit willen. Als je meteen een goed gevoel heeft bij iemand kan dat zelfs tijdens het eerste gesprek zijn, maar meestal vinden mensen het prettig om dit tijdens het tweede of derde gesprek te doen. Neemt u vooral rustig de tijd, extra belafspraken zijn immers gratis.

Voor welke leeftijd is Maak een Praatje?

De meeste leden zijn tussen de 55 en de 85 jaar. Ben je veel jonger en heb je interesse, stuur dan een mail naar info@maakeenpraatje.nl.

Komt mijn match mijn telefoonnummer of adres te weten?

Nee. Maak een Praatje is veilig en je privacy is gewaarborgd. Het enige wat jouw match komt te weten is of je man of vrouw bent en je voornaam. Bij een telefoonafspraak belt het systeem namens het telefoonnummer van Maak een Praatje, dus ook jouw telefoonnummer blijft geheim.

Hoeveel tijd kost Maak een Praatje?

Ongeveer een half uur per week.

Hoeveel kost Maak een Praatje?

Maak een Praatje is de eerste maand gratis (voor ANBO leden, de eerste twee maanden). Daarna betaal je € 9,99 per maand.

Welke betaalmethodes kan ik gebruiken?

Betalen kan met:

  • Ideal
  • Paypal
  • Overboeking
  • Sepa incasso

Op welk moment wordt het maandbedrag van mijn account afgeschreven?

Zodra de proefperiode van een maand (twee maanden voor ANBO leden) is afgelopen, wordt er op die dag van de maand het bedrag maandelijks afgeschreven, tot wederopzegging.

Is het betalen veilig?

Ja. Voor de betalingen werken we samen met Mollie, een Nederlands bedrijf dat niets anders doet dan het verzorgen van veilige internetbetalingen. Jouw betaling is dus in goede handen!

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Ja, alle prijzen vermeld op de website zijn inclusief BTW.

Zijn mijn persoonsgegevens veilig?

Ja. Lees hier ons privacybeleid.

Wat als ik de persoon aan de telefoon niet leuk vind?

– Beleefde optie: Je maakt het gesprek af. Nadat het systeem heeft opgehangen geef je in de e-mail aan dat je niet meer met deze persoon wilt praten.
– Snelle optie: Je hangt de telefoon op. Daarna geef je via de link in de e-mail aan niet meer met deze persoon te willen praten.

Krijg ik een nieuwe match als het niet klikte?

Je krijgt minimaal 2 matches in de maand. Maakeenpraatje heeft geen invloed op de mate waarop twee personen een klik met elkaar hebben. Wel matchen we vaak goed: bij meer dan 90% van onze matches willen beide personen een tweede belafspraak met elkaar.

Wat als het niet klikt met de persoon met wie jullie me hebben gekoppeld?

Nog een match proberen. De beste strategie om iemand te vinden met wie het klikt is om veel verschillende mensen te spreken.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Stuur ons een mail naar info@maakeenpraatje.nl met als onderwerp ‘opzegging’. Wij nemen deze zsm in behandeling.

Wat als ik ontevreden ben of een klacht heb?

Ben je ontevreden over onze service? Dan willen we dat graag oplossen! Bel ons op 020 717 3338 of mail naar info@maakeenpraatje.nl en we kijken meteen wat we kunnen doen.

 Waarom denken jullie mij met iemand te kunnen matchen?

Het is nog nooit iemand gelukt om met zekerheid te voorspellen of twee mensen bij elkaar passen of niet. Met wie u een klik heeft hangt grotendeels van toeval af. MaakeenPraatje helpt het toeval door jou met mensen gesprek te laten gaan. Daarbij gebruiken we jouw locatie, jouw interesses en een vleugje onderbuikgevoel als leidraad. Het resultaat is dat bij meer dan 90% van de matches beide personen een tweede belafspraak willen met elkaar.

Waarom heeft MaakeenPraatje geen profielen van leden?

De enige manier om uit te vinden of het klikt is om daadwerkelijk met iemand te praten. Hoewel profielen bekijken leuk kan zijn, is het niet de snelste manier om in gesprek te raken met mensen.

Hebben jullie nog tips?

Kijk eens op ons blog over vriendschappen en praatjes maken.