Nieuwe vrienden maken

Posted · Add Comment

Nieuwe vrienden makenNieuwe mensen leren kennen voelt soms ongemakkelijk, maar het kan u veel opleveren. Vier voordelen van het maken van een praatje met een onbekende.

1. Nieuwe vrienden verbreden uw wereld

Nieuwe mensen brengen een frisse blik. Ze hebben andere dingen meegemaakt dan uzelf en uw bestaande vrienden. Door hun verhalen en ervaringen komt u in contact met een nieuw perspectief waar u zelf inspiratie uit kan putten.

2. Nieuwe vrienden verlichten onze druk op bestaande vrienden

Soms wilt u over dingen praten waar uw huidige vrienden zich geen raad mee weten. Misschien heeft u een nieuwe hobby, zijn uw kinderen zijn net het huis uit of heeft u recentelijk iets moeilijks meegemaakt. Dan in het fijn om mensen te leren kennen die u begrijpen. Hierdoor houdt u ook meer tijd over om met uw bestaande vrienden over andere dingen te praten.

3. Nieuwe vrienden halen een nieuwe kant van ons naar boven

Nieuwe vrienden kunnen u inspireren om nieuwe dingen te gaan doen. U kunt bijvoorbeeld in contact worden gebracht met een nieuwe hobby, nieuwe ideeën of zelfs een nieuwe baan. Bijna iedereen heeft wel iets te danken aan het feit dat ze door een vriend ergens mee in contact zijn gekomen.

4. Nieuwe vrienden zorgen ervoor dat we onszelf kunnen overtreffen

Mensen leren van andere mensen. Nieuwe vrienden geven ons een nieuwe standaard waar we ons aan op kunnen trekken. Vaak is het zo dat we mensen leren kennen via gemeenschappelijke interesses. Het leuke hiervan is dat nieuwe vrienden elkaar juist kunnen motiveren in hun gemeenschappelijke interesse en daardoor beter worden in werk, hobby of beter om leren gaan met moeilijke gebeurtenissen

Comments are closed.