Gesprek met uzelf

Posted · Add Comment

Goed gesprek met zichzelf

Soms zijn er van die dagen dat iedereen om u heen vrolijk kijkt. Mensen op straat of in de winkel zijn vriendelijk, kijken u aan en glimlachen. Andere dagen lijkt iedereen een donderwolk boven zijn hoofd te hebben. Hoe komt het dat gesprekken de ene dag gemakkelijker gaan dan de andere?

Aandacht bij het gesprek

In uw omgang met anderen bent uzelf misschien wel de belangrijkste factor. Wat u uitstraalt heeft invloed op hoe mensen op u reageren. Als u zich goed voelt, dan zult u zich gemakkelijker kunnen concentreren op uw gesprekspartner en zult u ontspannener overkomen. De meeste mensen krijgen een prettiger gevoel bij iemand die met zijn volle aandacht bij het gesprek is en zich niet laat afleiden door haar eigen gedachten. Vaak voelen mensen onbewust de stemming van de andere persoon aan. Het gaat hierbij niet alleen om wat er gezegd wordt, maar vooral om intonatie en lichaamstaal.

Bewust worden van uw eigen stemming

Als u merkt dat mensen om u heen wat verveeld of geïrriteerd op u reageren, dan kan het helpen om u bewust te worden van uw eigen stemming. Een manier is om te beschrijven waar uw gedachten vooral naar uitgaan. Zijn het gedachten die stress bij u oproepen? Of juist leuke gedachten?  Een andere manier is om letterlijk in de spiegel te kijken en proberen te beschrijven wat uw stemming is.

Aanstekelijk

Het kan natuurlijk zo zijn dat u in opperbeste stemming bent, maar de mensen om u heen niet zo blij zijn. Dan is het juist leuk om een praatje te maken met die nors kijkende voorbijganger. Een goede stemming werkt namelijk aanstekelijk en het is juist fijn om te worden opgevrolijkt door een vreemde voorbijganger. Waarom zou u een glimlach voor u zelf houden? Ga in gesprek met een vreemde en deel uw goede stemming!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comments are closed.